zaterdag 23 april 2011

Relatietip: Maak nieuwe herinneringen aan






Waarom is het belangrijk om samen nieuwe dingen te ondernemen? En waarom kan te veel comfort funest zijn?

Het aanmaken van herinneringen gebeurt door dingen die indruk op je maken. Vooral dingen die je voor het eerst doet, maken indruk en geven je dus een heldere herinnering, een herinnering waarvan je zelfs kleine details onthoudt. Bijvoorbeeld de eerste keer dat je samen een hele fijne avond hebt gehad in een bepaald restaurant of die keer dat je samen naar een concert ging. Zo'n goede herinnering geeft een gevoel van verbondenheid. Wanneer je vervolgens steeds naar datzelfde restaurant terug gaat, omdat het die eerste keer zo leuk was, maak je geen echte nieuwe herinnering aan. De bijzondere herinnering van die eerste keer kan zelfs vervagen, omdat het verzandt in alle herinneringen van die andere avonden op dezelfde plek.
Wanneer je echter steeds weer naar een nieuwe plek gaat, maak je wel steeds nieuwe herinneringen aan, die je beter bij blijven. En die nieuwe herinnering werkt dan weer positief voor je gevoel van verbondenheid.

Streven naar comfort zit natuurlijk in onze aard en het is dan heel makkelijk om daar in te blijven hangen. Waak ervoor dat het niet te comfortabel wordt, want comfort wordt sleur en we weten allemaal dat sleur funest is voor je relatie. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor restaurants, maar ook voor vakanties, seks, dagelijkse bezigheden etc. Dus kies eens voor iets anders!

Deze tip geldt overigens niet alleen binnen een liefdesrelatie, maar ook in familiesfeer of voor singles. Blijf je hersenen prikkelen en investeer in een diversiteit aan ervaringen. Dat maakt het leven een stuk leuker!




Bron: SoChicken