vrijdag 9 januari 2009

Broccolisoep, lekker, makkelijk en gezond!

Super easy, gezond en mager! Broccoli bevat magnesium, wat erg goed is voor de zenuwen en hersenfunctie. Daarnaast is broccoli rijk aan ijzer en zit het boordevol vitamine B5. Broccoli geeft energie!

Dirk, mijn man, maakt ook regelmatig een kleinere hoeveelheid broccolisoep van de restjes broccoli van de dag ervoor en de overgebleven stronk. Je hoeft die dus niet weg te gooien. Lekker soepje voor de lunch of als voorgerechtje!




Nodig:
500 gram broccoli kleingesneden (je kunt ook de stronk gebruiken als je die even schilt)
400 ml water
1/2 groentebouillonblok
peper en zout
(Verder niks erin?! Nee, dit is echt alles. En het is een heerlijk soepje.)

Bereiding:
Breng het water met de bouillon aan de kook en kook de broccoli 8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht.
Pureer de broccoli met een deel van het kookvocht in de blender of staafmixer. (Eventueel kun je een klein gedeelte van de broccoli heel laten en later in kleine stukjes toevoegen aan de soep.)
Doe de soep weer in de pan en verdun zonodig met de rest van het kookvocht, totdat het naar jou idee de juiste dikte heeft.
Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in kommen.
Serveer met een lekker donkerbruin broodje met een dipje van olijfolie met peper en zout. Of geroosterd meergranenbrood besprenkeld met olijfolie.

Eventueel kun je nog wat licht gebrand amandelschaafsel op de soep strooien, want dat staat wel leuk :-)
Smakelijk!

P.S. Heb je al een aktie ondernomen deze week?

2 opmerkingen:

Audrey zei

Ik ga het morgen uitproberen!
dank je voor je advies en ik ga de stap zetten!

Anoniem zei

lekker, en super simpel soepje Marcia! Heel handig om een flinke portie groen binnen te krijgen. Bedankt!

groetjes
Mariƫtte