maandag 5 januari 2009

Weekopdracht


Iedere maandag zal ik hier een weekopdracht plaatsen voor iedereen die het leuk vindt om daaraan mee te doen. Elke maandag trek ik een kaart uit mijn "selfhealing insight cards" en die zal ik hier vertalen. Ik hoop dat het je helpt om meer in je kracht te gaan staan. Als je het leuk vindt kun je je ervaring in een comment delen :-)!
De eerste weekopdracht:
"ACT RATHER THAN WAIT" ofwel "DOEN IN PLAATS VAN AFWACHTEN"
Opdracht:
Denk aan iets waar je op gewacht hebt, of wat je uitgesteld hebt. Wacht je erop dat er iemand in je leven komt? Wacht je op een gezonder lichaam? Wacht je op een telefoontje van die ene vriendin waarmee je een conflict hebt? Wacht je op een baan met meer voldoening? Wacht je erop dat je dromen uitkomen, zonder dat je er zelf iets voor doet? Wat levert dat wachten je tot nu toe op? Onderneem deze week een aktie waardoor je de dingen waar je op wacht zelf naar je toe trekt.
Doel:
Je te realiseren dat (tevergeefs) wachten meer stress en minder resultaat oplevert dan zelf aktie ondernemen. Voel je goed doordat je zelf een stap in de goede richting gezet hebt. Sta meer in je eigen kracht.
Als je hier een reactie plaatst kun je een handgemaakt dagboek winnen. Maandag 12 januari wordt de winnaar uit alle reacties getrokken. Het maakt niet uit wat er in je reactie staat, dus iedereen maakt evenveel kans!

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Vat een goeie site! haha Ga zeker stilstaan bij de weekopdracht en met grote regelmaat op deze site kijken. Starting today!

charlene zei

Super spreuk!!!!
Heb je link bij mij toegevoegd.
Charlene

Anoniem zei

leuke blog!! en leuke opdracht..das een hele goeie,ik ga er meteen maar werk van maken inderdaad!

groetjes annemarieke

Heidi zei

Wat een leuk blog.Je maakt wat van je leven.Zet andere aan het denken, super bedankt.

Audrey zei

Deze weekopdracht heeft veel bij me losgemaakt en ik loop nu te twijfelen of ik inderdaad zal handelen. Ik moet het eigenlijk wel doen wat het heeft veel te maken met mijn problemen van afgelopen jaar! Help!!

Lisetta zei

Ik ben het zeker met je eens,als je alleen maar afwacht dan gebeurt er niets, als je de eerste stap niet zet, zul je nooit leren lopen.
Het is voor ons al vaak opgegaan, maar dat wil niet zeggen dat dat altijd makkelijk is, soms moet je wel even doorzetten voor je weer een grotere stap zet. Maar....dan kom je ook ergens.

Een leuke blog, kom zeker nog heel vaak kijken.

Marcia Hamelijnck zei

Zelf moet ik natuurlijk ook even vertellen wat mijn aktie is :-)!
Ik ben in de laatste paar maanden "ineens" 3 kg aangekomen. Nou is 3 kg niet heel veel, maar toch. Ik blijf liever op mijn oude gewicht, anders komt er steeds meer bij.
Ik was eigenlijk aan het wachten totdat die kilo's er vanzelf af zouden vallen, maar helaas....die tijd is voorbij. Ik kon vroeger alles eten wat ik wilde en dan kwam ik zelfs zonder sporten niet veel aan, maar nu gaat dat dus blijbaar niet meer! :-(
Dus ik ben deze week maar eens begonnen met minder snoepen en meer sporten!
Ow en nog een aktie. Ik ga wat meer aflossen op mijn creditcard schul, want ik heb gisteren Oprah gekeken! Niet dat ik nou torenhoge schulden heb op mijn creditcard, zoals de amerikanen, maar toch. Ik wil het liefst helemaal geen schuld.

Anoniem zei

Hoi Marcia,
Echt een heel mooi / leuk blog. Kijk er iedere dag even op. Je bent heel goed bezig.
xxx mama

Mieke zei

Goed bezig Marcia...vind het een superblog...enne ik ga vandaag inderdaad handelen ipv afwachten...heb nog iets met iemand te bepraten wat ik uitstel...vandaag wordt de dag..
Thanks XX.

Gea zei

Hoi,

Ik had al een tijd geen gevoel bij een vriendschap. Had besloten dat ik degene er "binnenkort" maar op aan zou gaan spreken. Maar binnenkort, blijft binnenkort, werd voornemen voor 2009.... Toen ik woensdag je opdracht las besloot ik.. Ja dit is de dag!! Ik heb het met haar besproken Hopelijk is het overgekomen, maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Ik zag er torenhoog tegenop, maar het viel reuze mee. Zoals de spreuk is: Men lijdt het meest van het leed dat men vreest!!

Ben benieuwd wat me volgende week te doen staat.

Groetjes Gea

Gea zei

Zie net dat ik een woordje ben vergeten in de eerste zin, nl

geen GOED gevoel

Klaartje zei

Heb meerdere dingen waarbij ik wel actie zou moeten ondernemen, en met minstens eentje ben ik al bezig! :)

Sylvia zei

ben ook door je blog aan het denken gezet over een aantal mensen in mijn omgeving. Steeds was ik degene die afwachtte tot ze ook eens interesse in mij tonen of eens wat minder negatief in het leven zouden gaan staan. Tijd van afwachten is nu voor mij voorbij, ik laat mij niet meer beinvloeden door deze personen en handel vanuit mijzelf. Ik moet meer afstand nemen en dat begint te komen. Ik voel me daar beter bij. Een goed begin voor 2009!

Jenneke zei

Hai Marcia,
Allereerst m'n complimenten voor je fantastische blog! Ik 'ken' je al een tijdje vanuit het scrapwereldje maar het is wel heel erg leuk om nu ook 'die andere' kant van je te leren kennen!
Een aantal jaren geleden ben ik naar een lezing geweest van Roy Martina en dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. De manier waarop hij tegen het leven aankijkt spreekt me heel erg aan! Toch is het altijd lastig om op die manier te handelen, je wilt wel maar toch...
Afwachten is niet mijn sterkste kant, ben erg ongeduldig en ga er het liefst zelf op af. Dus wat dat betreft heb ik al aan mijn weekopdracht voldaan.
Fijn weekend!

Anita zei

Haaaaaaa Marcia.
Wat leuk dit nieuwe blog van je. Is weer eens heel wat anders. (voor mij tenminste)
En wat je spreuk betreft.........ben vandeweek eindelijk eens begonnen met het inplakken van onze vakantiefoto's van Amerika. Dat werd ook steeds maar uitgesteld....Dus dit gaat mooi op voor jouw spreuk.
Ik ga je linken op mijn blog.
Tot morgen ;)