woensdag 14 januari 2009

Rabarber crumble met citroenmascarpone

Dirk heeft deze week dit dessert gemaakt. Toen ik hoorde wat hij ging maken dacht ik: "Uhhh..rabarber?....Ben benieuwd of dat zal smaken." Maar het was echt super lekker! Vooral de combinatie met de citroenmascarpone.

Nodig:
1 bakje mascarpone
½ vanille stokje
750 g rabarber (uitgelekt en in stukjes)
300 g suiker
de geraspte schil van 1 citroen
boter om in te vetten
200 g bloem
snufje zout
snufje gemalen kaneel
100 g boter


-de stukjes rabarber samen met 180 g suiker en 3/4 van de citroenrasp in een pan verwarmen totdat de suiker gesmolten is
-dan overdoen in een ingevette ovenschaal
-meng de bloem in een kom met de rest van de suiker, het zout en de kaneel en kneed de boter erdoor todat het een kruimelig deeg is
-het deeg over de wachtende rabarber strooien
-de ovenschaal in de hete oven van 200 graden bakken gedurende 40 min
-roer ¼ van de citroenrasp en de zaadjes uit het ½ vanillestokje door de mascarpone
-serveer de rabarber crumble warm met daarbij een bolletje van de citroenmascarpone
-het lekkerst is het om bij elk hapje crumble een beetje van de mascarpone te nemen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

This looks delicious, rhubarb crumble is one of my favourite dishes!

anita
x

Klaartje zei

Oh bah! Wat ziet dat er lekker uit, hihi! Als jullie ooit wat over hebben houd ik me aanbevolen hoor! ;)