zaterdag 24 januari 2009

Observe your conversation

Dat was de weekopdracht die ik afgelopen maandag uit de inzichtkaarten trok. Uiteraard ben ik er zelf ook mee aan de slag gegaan. Pas als je er echt op let, valt je op dat er veel negatief gesproken wordt. Ik heb geprobeerd om me niet met het geklaag en gezeur van anderen mee te laten slepen, maar juist het gesprek een positieve draai te geven zonder dat het geforceerd overkomt. Gewoon proberen om juist de klager mee te laten floaten naar een ander onderwerp. En dat lukt prima!

Ik heb het ook met mijn innerlijke gesprekken, mijn gedachten gedaan. Zodra ik in gedachte ging (ver)oordelen, klagen, ergeren of zeuren was ik mij er meteen van bewust en heb ik mijn gedachten een positieve draai kunnen geven. Ik ben benieuwd wat jullie ervaring zijn geweest.

Deze foto met quote vond ik via Google:Vertaling: Denk positief. Je leven is je tuin, je gedachten zijn de zaadjes. Als je leven niet geweldig is, dan heb je het onkruid water gegeven.

Maandag komt er weer een nieuwe weekopdracht. Ik ben benieuwd wat ik dan weer voor kaart zal trekken!

1 opmerking:

Sylvia zei

hey marcia,

ik heb ook nagedacht over de weekopdracht en proberen daar actief aan mee te doen. Bij sommige personen is het niet makkelijk om een negatief gesprek een positieve draai te geven, maar ik probeer het wel. Het vreemde is dat de persoon in kwestie vaak niet in de gaten heeft dat ze nogal negatief is.