dinsdag 20 januari 2009

Chakra's


Je hoort er natuurlijk steeds meer over en inmiddels weet een groot deel van ons al van het bestaan van Chakra's af. Maar wat ze precies doen en waar ze voor staan is bij velen nog onbekend of niet helemaal duidelijk. Hier een korte uitleg en een aantal links waar je meer informatie kan vinden over de Chakra's. Er staat ook een link van een chakratest bij. Iemand wees mij hierop en misschien vind jij het ook leuk om de test een keer te doen. Bedankt voor de tip Gea!

Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie. Wanneer één of meerdere chakra's in onbalans verkeren (te gesloten zijn), kan zich dat uiten in een emotionele en lichamelijke storing. Er zijn diverse manieren om een onbalans in de chakra's te verhelpen/verbeteren. Bijvoorbeeld door meditatie en/of yoga.
Ieder chakra heeft een andere functie.

Wil je meer weten over de verschillende functies van die chakra's? Hier zijn een paar links naar pagina's waar uitleg gegeven wordt:
ABC van meditatie
Peganisme.nl
Starman Productions (chakra test)
Chakra startpagina

Geen opmerkingen: