vrijdag 16 januari 2009

Herontdekking van die goeie ouwe bieb!

Ik ben gisteren lid geworden van de bibliotheek in Veghel. Als kind was ik ook lid van de bibliotheek en kwam ik er wekelijks, maar om één of andere reden was ik de bibliotheek door de jaren heen vergeten. Het kwam gewoon niet in mij op om lid te worden, terwijl ik wekelijks langs dit prachtige gebouw fiets waarin de bibiliotheek huist. Ik koop mijn boeken eigenlijk altijd. Nu heb ik dus een grote kast vol boeken die ik één keer of helemaal nooit gelezen heb. Eigenlijk best zonde van het geld, bedenk ik me nu. Het lijkt soms wel of mensen van mijn generatie de bieb een beetje zijn vergeten..... Bijna niemand van mijn vrienden heeft een lidmaatschap, maar iedereen leest! Maar ik ben nu dus wel lid. Mijn zusje was een tijdje geleden lid geworden en zij wees me erop.
Zoveel leuke boeken voor maar 30 euro per jaar! En niet alleen boeken, want je kan ook gratis DVD's lenen met bijvoorbeeld cabaretstukken en ze hebben ook luisterboeken op cd voor in de auto. Ook voor mijn studie moet ik een groot aantal boeken lezen en die kan ik nu dus allemaal bij de bibliotheek halen. Scheelt me een hoop geld! Ik kan ze zelfs via de website reserveren en dan krijg ik een mail als ze voor me klaar liggen.
Er gaat weer en wereld voor me open! Ik heb nu al weer zin om rond te snuffelen tussen de boeken!

Nog een andere tip van mijn zusje:
Verkoop de boeken die je niet meer wil bewaren op www.bol.com! Dus dat ga ik nu ook doen. Je kan daar heel easy peasy je boeken online verkopen. Je maakt een account aan, tikt het ISBN-nummer in en een foto van het boek wordt uit de data-base van Bol bij je te verkopen boek gezet.

Je hebt altijd wel een paar boeken die je gekocht hebt en die je achteraf toch niet zo heel leuk vond. Of die fijne kwartaalselecties van de ECI, die je ongevraagd toegestuurd krijgt, omdat je weer eens vergeten was om op tijd een bestelling te plaatsen. Ook zoiets!!! Waarom zou je die in de kast laten staan? Weg ermee! Opgeruimd staat netjes en je houdt er nog een leuk zakcentje aan over ook :-)!

Bedankt voor de tips, Lizzy!

3 opmerkingen:

Klaartje zei

Goede tips! Zeker de bol.com tip ga ik gebruiken! En de bieb.......... misschien toch eens gaan kijken weer. Ik heb er echt heeeeel veel tijd doorgebracht vroeger! (klink ik nu oud!?) Dus misschien..... :)

Audrey zei

Bedankt voor de tip van Bol.com!!

Linde zei

ik heb ook mijn boeken een tijdje terug op bol.com gezet. En al tegen de 200 euro verdiend! Ik ben zó blij dat ik altijd zuinig heb gedaan met mijn (studie)boeken! En het is echt niet veel werk!