maandag 12 januari 2009

Weekopdracht


Ik heb weer een inzichtskaart voor de weekopdracht getrokken en dit is de nieuwe opdracht:
"Let go of anger" ofwel "Laat je boosheid los".
Boosheid of kwaadheid, in welke vorm dan ook, is gif voor je emotionele en fysieke gesteldheid. Erken deze week één geval van boosheid en bedenk je wat dat gevoel met je doet als je het vasthoudt. En bedenk je ook waarom je die boosheid vast blijft houden, zonder in beschuldigingen of oordelen te vervallen. Denk je niet dat je je veel beter zult voelen als je die boosheid kan loslaten? Wat wil je? Het lijkt moeilijker dan je denkt. Ga ergens staan en sluit je ogen. Bedenk dat je met al je boosheid in een cirkel staat. Voel even echt die boosheid die je hebt. Neem nu heel diep adem en stap nu uit die cirkel van boosheid en laat de boosheid achter in de cirkel. Laat het gewoon gaan. Glimlach, adem en richt je voor de rest van de dag op positieve dingen.

Doel:
Je bewust worden van de redenen van je vastgehouden boosheid en voelen dat het loslaten van boosheid en negatieve gevoelens je heel goed kan doen. Jij kan er zelf voor kiezen om je niet door die boosheid of irritatie van de wijs te laten brengen. Het klinkt je misschien heel gek in de oren, maar zo simpel kan het echt zijn!

Ik ben benieuwd wat jullie ervaring zal zijn :-)!

Nog een kleine tip:
Bij de Lidle hebben ze nu yogamatjes, yoga cd's en yogakleding te koop! Spotgoedkoop en prima spul!

P.S. De thee heeft zijn werk weer gedaan! Mijn aankomende verkoudheid heeft niet doorgezet en is als sneeuw voor de zon verdwenen en ik voel me weer kiplekker :-)!

5 opmerkingen:

Natasja zei

echt zo makkelijk.....?
Ook als het er al jaaaren zit??

Marcia Hamelijnck zei

Het kan zo makkelijk zijn, maar misschien moet je eerst proberen om iets minder heftigs te gebruiken om het te proberen :-) Je zult zien dat het werkt.

Mieke zei

Soms gaat dat makkelijk...andere keren errug moeizaam...maar ik weet dat het beter voor jezelf is om de boosheid te laten gaan..dus dat probeer ik ook altijd.Maar zoals ik zeg de ene keer lukt dat beter dan de andere keer... Groetjes weer..Marcia...ff een vraag.. de tuinen verkopen die ook online....wil je thee gaan maken maar mis alleen nog het zoethout...

Audrey zei

Hoi Marcia, ik ben heel blij dat je me gisteren van mijn boosheid af geholpen heb. Ik kon wel ontploffen, heb thuis een goed gesprek met hem gehad, ben er natuurlijk nog niet helemaal achter maar het begin is gemaakt. Jammer dat mijn hubby er niet aan wil! Volgens mij heeft hij nog een boosheid van 4 jaar te verwerken.

Sylvia zei

pfooee wat een oefening! Het is niet een hele makkelijke oefening hoor, zeker als je aardig wat boosheid in je hebt zitten, maar ik denk dat dit op termijn wel kan helpen om het een plekje te geven en er beter mee om te gaan!