maandag 19 januari 2009

Weekopdracht

"Observe your conversation" ofwel "Observeer (en evalueer) je gesprekken", dat is de opdracht die ik voor deze week uit de kaarten getrokken heb.

Probeer je bewust te zijn van de gesprekken die je voert deze week. Is het gesprek voornamelijk positief of doorregen met negativiteit? Ben je aan het roddelen of wissel je nuttige informatie en/of liefde uit? Ben je in de gesprekken eerlijk naar jezelf en de ander of niet? Probeer je gesprekken positief te houden voor jou en je gesprekspartner. Oordeel niet te snel en denk na over de dingen die je zegt. Neem aan het eind van de dag even de tijd om de gesprekjes die je hebt gehad te evalueren voor jezelf. Wat heb jij eraan gehad en wat heeft die ander aan jullie gesprek gehad? Uiteraard zijn de gesprekken die je met je familie, partner of collegae hebt heel belangrijk, maar ook de kleine gesprekjes die je voert tijdens het boodschappen doen kunnen veel betekenis hebben.

Doel: Je bewust te zijn van de kwaliteit van de informatie die je uitwisselt en opneemt in je gedachten en je lijf. Je bewust zijn van het belang van een goede communicatie.

1 opmerking:

Annemarieke zei

oef,goeie opdracht,moet vanavond vergaderen met de buurtvereniging,meteen een goede oefening dus.