maandag 26 januari 2009

Weekopdracht

Op de kaart die ik voor deze week trok staat "Write for insight" ofwel "Schrijf om inzicht te krijgen".
Opdracht: Koop een leuk klein dagboekje, maak er zelf eentje of pak gewoon een noteblokje wat je al hebt liggen. Neem er eentje met niet te grote bladzijden om het jezelf makkelijk te maken. Begin deze week met schrijven voor jezelf en probeer dat in ieder geval één week vol te houden. Het hoeft echt niet per se elke dag te zijn, want dan wordt het weer zo'n verplichting en dat willen we niet!
Je hoeft geen prachtige proza te schrijven of in foutloos nederlands. Het is tenslotte voor jezelf en niemand anders gaat het lezen. Dus relax en go with the flow!
Waar ga je dan over schrijven? Dit zou je kunnen doen bijvoorbeeld:
- Thankful journal: schrijf 's avonds 3 dingen in je dagboek waar je dankbaar voor bent. Lekker snel en je blijft daardoor gefocust op het positieve.
- Zelfreflectie-dagboek: probeer één of meerdere emoties terug te halen die je die dag hebt gehad. Waarom had jij die emotie? Wat verteld dit over de situatie? Welke vertaling heb jij eraan gegegeven? Wat kan je ervan leren? Zou een andere reactie op de situatie beter zijn?
-Gedachten en dromen dagboek: Wat houdt jou bezig? Waar droom je over? Waar denk je aan?

Mocht het nou zo zijn dat je deze week echt geen "inspiratie" hebt? Leg dan in ieder geval het dagboekje met een pen naast je bed. Wellicht krijg je over drie weken ineens zin om erin te schrijven :-)!

Doel:
Doordat je tijdens het schrijven over jezelf nadenkt, maak je je eigen emotionele patroon inzichtelijk voor jezelf. Met het thankful journal blijf je focussen op het positieve. En ookal schrijf je maar 3 woorden, het zijn jouw woorden aan jezelf. Dus alles is goed en je kunt geen fouten maken!

1 opmerking:

Audrey zei

Dit ga ik zeker doen, ben al een boekje aan het maken.