Young Living Essential Oils


Een tijdje geleden zag ik bij diverse Facebookvrienden deze, voor mij toen nog mysterieuze, olietjes voorbij komen. Mijn nieuwsgierigheid was snel gewekt al was het alleen al door de gezellige kleurtjes, dus ik ben wat gaan rondsnuffelen op internet. Ik las allemaal succesverhalen en overal scheen wel een olie voor te zijn. "Te mooi om waar te zijn!",was mijn eerste gedachte. Dus ik heb het aan me voorbij laten gaan. Toch zag ik ze bij steeds meer mensen opduiken en bleef het in mijn hoofd rondspoken.

Heel eerlijk gezegd had ik niet echt een dringend probleem waarvoor ik de olie zou willen gebruiken. "Oké, ik ben vaak moe, omdat ik sinds ik een paar jaar geleden chemotherapie heb gehad veel slechter slaap dan voorheen.... oké, onze dochter kan soms erg druk zijn en is erg gevoelig en daardoor snel overprikkeld...oké, ik heb regelmatig allerlei kwaaltjes....oké, mijn man snurkt soms.... Maar daarvoor heb ik toch geen olie nodig?", dacht ik.
Nu is het zo dat mijn man, Dirk, en ik sowieso al bezig waren om voor onze dochter, Lieve, en onszelf zoveel mogelijk rare toevoegingen in ons voedsel te vermijden. Weinig e-nummers, veel verse groenten, weinig geraffineerde suiker etc. En ik wilde nu ook graag in onze verzorgingsproducten die stap naar gezondere producten gaan maken. Ik zag een recept voorbij komen om zelf natuurlijke muggenspray en te maken met behulp van essentiële olie, zodat je niet de schadelijke variant hoeft te gebruiken die je in de winkel kunt kopen. Aangezien wij naar Thailand op vakantie zouden gaan, leek me dat wel een heel goed idee.
Misschien moet ik dan toch.....

Dus de knoop doorgehakt en de starterskit van Young Living besteld onder het mom van "Als het niks is, zet ik het wel op Marktplaats" . Maar, je voelt hem al aankomen ;-), mijn kit is nooit op Marktplaats terecht gekomen. En als je op Marktplaatst kijkt, dan staat er sowieso geen enkele tweedehands kit op van Young Living op, want niemand wil hem kwijt :-)! Toen ik de kit binnen kreeg was het al een feestje om hem uit te pakken. Al die fijne gekleurde flesjes met heerlijke geuren. Het viel me meteen op dat de geuren heel puur ruiken en absoluut geen chemische bijgeur hebben, die je soms wel ruikt bij andere minder pure geurolie. Ik heb wel eens eerder iets soortgelijks gebruikt dat dus niet 100% natuurlijk was en daar kreeg ik gewoon hoofdpijn van. Dat is bij deze olie van Young Living dus absoluut niet het geval. Heerlijke pure geuren!
De diffuser heb ik sinds ik de kit binnen heb iedere dag gebruikt. Als mijn dochter naar bed gaat en nog wat druk is, zet ik hem op haar kamertje met Lavender (en eventueel Peace&Calming). Heerlijke rustgevende geur! Als ze dan slaapt, haal ik hem van haar kamer en zet hem vast in onze kamer neer en zet hem voordat wij naar bed gaan ook weer even aan. In de ochtend zet ik de diffuser ook aan met bijvoorbeeld peppermint en orange of lemon. Lekker verkwikkend ik krijg er weer energie van. En als ik een drukke dag heb gehad en echt even moet ontladen dan gebruik ik de Stress Away. Works like a charm!

Met onze reis naar Thailand in zicht heb ik dus o.a. de muggenspray gemaakt, maar ook Valor,  Lavender, Cedarwood, Stress Away en Peppermint gingen mee op reis. Inmiddels gebruiken wij de olietjes voor van alles en nog wat. We maken zelf onze shampoo, douchegel, deodorant, gezichtolie etc. Maar ik gebruik ze ook in de wasmachine en als schoonmaakmiddel. Daarnaast zetten we de olie ook ik voor diverse kwaaltjes. Een hele hoop toepassingen kan ik hier i.v.m. de cosmeticawet niet vermelden, maar de olie is in ieder geval niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.  Mijn persoonlijke favoriert is de Stress Away. Vandaar dat ik die ook hiernaast heb afgebeeld. Wil je graag meer weten over mijn ervaringen? Neem dan even contact op. Ik vertel je er graag meer over, want wij zijn echt verliefd geworden op de olie!

Liefs,
Marcia

P.S. ik heb ook een Facebook-pagina waarop ik mijn liefde voor de olie deel. Er staan allemaal leuke receptjes en gebruiksmogelijkheden op bijvoorbeeld. Zoek me op Facebook op (Marcia Hamelijnck-Brugmans) stuur me een berichtje en dan voeg ik je wel even toe.

Mocht je ook graag zelf aan de slag willen, dan kun je via onderstaande knop naar de juiste pagina op de website van YL gaan om je eigen set te bestellen.


Geen opmerkingen: