dinsdag 3 februari 2009

Spaghetti met zoete kerstomaatjes


Weer eens een favorietje van mij! Deze super simpele pasta van Jamie Oliver is yummie!
Nodig:
450 gr. spaghetti of linguini
350 gr. rijpe kerstomaatjes
2 flinke handen vol verse basilicumblaadjes of marjolein (heel of grof gesneden)
6 scheuten olijfolie extra vierge
1 teen knoflook gepeld en in heel klein gesneden
1 eetl. witte of rode wijnazijn
(eventueel nog een paar kleine mozarrella bolletjes gehalveerd)
zeezout en zwarte peper uit de molen
Doe de pasta in een grote pan gezouten kokend water en kook hem al dente (zie aanwijzing verpakking).
Halveer intussen de tomaatjes, doe ze in een grote kom en voeg de kruiden, olijfolie, knoflook en azijn toe.
Breng op smaak met peper en zout en knijp er met je handen in om de tomaatjes te kneuzen.
Soms voeg ik er nog wat bolletjes mozarella aan toe, maar dat is geen must.
Laat dit zo staan tot de pasta klaar is.
Giet de pasta af en meng deze terwijl hij nog gloeiend heet is met de tomaatjes, proef of alles goed op smaak is en zet het op tafel.
Dit receptje is ook ideaal als je voor 1 persoon kookt en toch snel iets gezonds wil maken (wel even de hoeveelheden verminderen dan natuurlijk!)

2 opmerkingen:

Anita zei

Oh dat lijkt me inderdaad een heerlijk recept.
Heb hem uitgeprint en ga deze zeker eens een keertje proberen.
Bedankt!!

Klaartje zei

Ik houd niet van pasta, en toch ziet dit er lekker uit! Hmm, vreemd.....