woensdag 20 oktober 2010

Weekopdracht "Observe your conversation"

Terug van weggeweest: de weekopdracht!
Ik ga weer beginnen met de weekopdrachten, maar dan misschien niet iedere week :-)! Het zullen nieuwe opdrachten zijn, maar soms ook herhalingen van weekopdrachten die al weer een hele tijd geleden zijn gepost. Die herhalingen kun je dan zien als een soort van opfrisser. En wellicht haal je nu weer andere inzichten uit de opdracht dan de vorige keer.

Weekopdracht : "Observer your conversation" ofwel "Observeer (en evalueer) je gesprekken/communicatie".

Probeer je bewust te zijn van de gesprekken die je voert en de uitingen die je doet (ook op Hyves, Facebook en Twitter). Zijn deze voornamelijk positief of doorregen met negativiteit? Ben je aan het klagen, roddelen of wissel je nuttige informatie en/of liefde uit? Ben je in de gesprekken en uitingen eerlijk naar jezelf en de ander of niet? Probeer je gesprekken positief te houden voor jou en je gesprekspartner of lezer. Oordeel niet te snel en denk na over de dingen die je zegt. Neem aan het eind van de dag even de tijd om de gesprekjes die je hebt gehad te evalueren voor jezelf. Wat heb jij eraan gehad en wat heeft die ander aan jullie gesprek gehad? Uiteraard zijn de gesprekken die je met je familie, partner of collegae hebt heel belangrijk, maar ook de kleine gesprekjes die je voert tijdens het boodschappen doen kunnen veel betekenis hebben. Wat betreft de uitingen op de sociale netwerken: bedenk voordat je ze doet even waarom je ze wil plaatsen en wat het toevoegt voor de lezer en voor jezelf.

Doel: Je bewust te zijn van de kwaliteit van de informatie die je uitwisselt en opneemt in je gedachten en je lijf. Je bewust zijn van het belang van een goede communicatie.
 
Bron foto: Toast

3 opmerkingen:

Audrey zei

Leuk dat je weer terug bent!!!

Sildotcom zei

Jippie!! De weekopdracht is terug, fijn!!

Groetjes,
Silvana

Anoniem zei

Hi, ik ben zo benieuwd hoe jij en Klaartje die geweldige slingers met ponspapiertjes gemaakt hebben. Ik had je graag een e-mail gestuurd maar zie nergens op jouw of haar blog een email adres.
Is het geplakt of genaaid?
Ik hoor graag van je!!
e.diepenbrug@hetnet.nl
hartelijke groet,
Esther