zondag 22 augustus 2010

Heerlijk pasta recept

Aangezien Dirk op Lowlands is, kook ik een keer zelf dit weekend. Dit heb ik gisteren gegeten (naar een recept van Dirk :-)). Eén van mijn favorieten! Nodig voor twee personen:
-spagetti voor twee personen
-1 courgette
-1 bol (buffel)mozzarella
-1 teen knoflook
-4 strips ontbijtspek
-verse parmezaan
-fleur du sel (of eventueel zeezout als je geen fleur du sel hebt)
-olijfolie
-eventueel knoflookolie

Bereiding:
-Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
-Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf.
-Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes
-Snijd het ontbijtspek over de breedte in stukjes van ongeveer 1 cm.
-Bak het ontbijtspek lichtjes aan en laat uitlekken op keukenpapier.
-Doe de courgettes in de pan en zweet ze even aan (dus zacht laten worden, maar niet bruin).
-Vervolgens de knoflook erbij en als laatste het ontbijtspek.
-Breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de mozzarella over de lengte door.
-Doe de pasta in twee borden.
-Verdeel het de courgette/spek over de twee borden.
-Rasp wat verse parmezaan erover.
-Leg op ieder bord een halve bol koude mozzarella
-Besprenkel de mozzarella met wat fleur du sel en wat olijfolie of knoflookolie.
-Blaadje basilicum om het af te maken.
-Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: