vrijdag 16 april 2010

Rucolapesto

Ik had nog een halve zak rucola in de koelkast liggen die op moest. Zonde om weg te gooien, dus ik heb er even rucolapesto van gemaakt.

Hier het recept:
Handje pijnboompitten (2 eetl.)
75 gr. rucola sla
handje verse basilicum ( ongeveer 15 g)
1 teentje knoflook 2 eetlepels geraspte pittige kaas (pecorino, parmezaan bijv.)
100 ml olijfolie extra vierge
peper, zout
evt. beetje citroensap

Brand de pijnboompitten licht bruin in de droge koekepan en laat afkoelen op een bord.
Rucola en basilicum in de keukenmachine doen. (Als je geen keukenmachine hebt, dan kan je het ook met de vijzel doen.) Knoflook erboven uitpersen. Keukenmachine kort op langzame snelheid aanzetten, zodat alles grof gehakt is. Pijnboompitten, kaas en olie toevoegen en keukenmachine weer aanzetten totdat het mengsel smeuïg is. Op smaak brengen met wat druppels citroensap, peper en zout.

Rucolapesto afgedekt in koelkast bewaren (niet langer dan 3 dagen). Invriezen kan ook (niet langer dan 1 maand bewaren). Voeg pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.
Heerlijk voor op je broodje (met bijvoorbeeld oude kaas en rosbief) of in de pasta.

Bron: AH

Geen opmerkingen: