woensdag 25 november 2015

Let's get crafty and make this dream catcher!

Leuk voor jezelf of als decembercadeau. Hieronder zie je de stap-voor-stap met foto's, maar ik zal er ook nog even wat bij vertellen.
Ik heb gekozen voor de White Angelica, mijn nieuwe favoriet! Deze olie is DE olie voor hoogsensitieve mensen en heel fijn om negatieve energie af te weren en dichter bij jezelf te blijven. Dat is waar ik hem vooral voor gebruik. Ik breng hem bijvoorbeeld ook verdund met draagolie aan op mijn polsen en ga daarmee dan even langs mijn hele lichaam ter bescherming. Ook in de diffuser is hij heerlijk! Velen gebruiken deze olie tevens 's nachts om rustiger te slapen en minder nare dromen te krijgen. Dus vandaar dat ik deze erg goed bij de dromenvanger vond passen. Ik hoorde gisteren dat deze olie inmiddels weer "out of stock" is helaas, dus ik hoop van harte dat hij binnenkort weer verkrijgbaar is! Andere vergelijkbare olie is Sacred Mountain of Frankincense.
Heb je geen van deze drie, dan kun je uiteraard ook een andere rustgevende olie gebruiken op je dromenvanger.
Aan de slag!
Nodig:
- Metalen smalle armband (setje van 5 bij Action 0,49 euro)
- Kleine bolletjes haakgaren (setje van 8 kleurtjes bij Action 1,69 euro)
- (Letter)kraaltjes
- Veertjes
- Stukje vilt
- Schaar
- Rustgevende essentiƫle olie (ik heb de White Angelica gebruikt)
Werkwijze:
-Neem een bolletje garen dat makkelijk door de armband heen past en knoop het uiteinde om de armband.
-Wikkel nu het garen om de armband, totdat je weer bij het begin komt en knoop de uiteinden aan elkaar.
-Maak nu een soort web van het garen in de armband. Als je het genoeg vindt, knoop je het uiteinde vast aan de armband. NOG NIET AFKNIPPEN.
-Versier het uiteinde met wat kraaltjes en maak er een lus van die je weer vastzet. Hier kun je de dromenvanger aan ophangen.
-Knip een veertje van vilt en maak er een klein gaatje in. Hang hem met een stukje garen aan de dromenvanger.
-Versier de dromenvanger vervolgens met nog meer veertjes, kraaltjes, lintjes of wat je maar leuk vindt.
-Druppel wat olie op het veertje en hang hem lekker geurend boven het bedje van je kindje of waar maar ook. Je kunt er steeds weer nieuwe olie op doen als hij uitgewerkt is. En als je een andere olie wil gaan gebruiken, dan bevestig je er een nieuw veertje aan of je wast het vilten veertje uit.
Tip: Als je hem met nog een kleiner ringetje maakt, is hij ook heel leuk als kettingdiffuser!
Nog een tip: Als je hem cadeau geeft, doe er dan wat reserve veertjes bij met wat stukjes garen. Dan kunnen ze hem met meerdere olietjes gebruiken.Geen opmerkingen: