vrijdag 1 januari 2016

10 redenen waarom in elk thuis een diffuser zou moeten staanWellicht heb je ze al vaker zien staan in het echt of online, een diffuser! Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Het is een handig apparaatje dat met behulp van trilling en een beetje water de 100% natuurlijke essentiële olie laat verstuiven. De olie wordt daarbij niet verwarmd, zodat de therapeutische waarde gewaarborgd blijft. Wanneer je de diffuser gebruikt, komt de essentiële olie in de lucht, zodat je deze inademt. De olie komt vervolgens in je bloedbaan terecht, zodat hij zijn werk kan doen voor je.  En waarom is het echt een must in ieder huishouden? Hier zijn 10 redenen! :-)

1. Om goed te slapen en voor de algehele ontspanning.

Je kunt hem dus in de slaapkamer gebruiken voor als je gaat slapen, maar ook in de huiskamer na een drukke werkdag of in de speelkamer om je drukke kinderen even rustig te laten worden.
Een aantal van de vele oliën die gebruikt kunnen worden om te ontspannen zijn:
Lavender, Cedarwood, Peace & Calming, Stress Away, Chamomile en Valor.

2. Voor een beter humeur.

Net zoals de diffuser je kan helpen ontspannen, kan hij je ook helpen om een beter humeur te krijgen.  Weg met die donkere wolken!
Hiervoor kun je bijvoorbeeld  (een combinatie van) deze olie gebruiken:
Joy, Jasmin, Bergamot, Orange, Lemon, Grapefruit, Peppermint, Valor, Frankicense, Peppermint

3. Ter ondersteuning van je immuunsysteem.

Vooral als het weer de tijd van het jaar is ;-)! Blijf je sterk en fit voelen met bijvoorbeeld deze olie:
Thieves, Purification, Tea Tree, Lemon, Immupower, Rosemary, Grapefruit

4. Om vrijer te kunnen ademen.

Daarvoor kun je ook de diffuser inzetten. Er zijn heel veel olietjes die je daar bij kunnen helpen. Hier noem ik er een paar:
Eucalyptus, R.C., Raven, Peppermint, Rosemary,  Lemon

5. Meer passie en romantiek.

Laat los en kom "in the mood" met onder andere eze olietjes:
Ylang Ylang, Sensations, Idaho Balsam Fir, Shutran, Progressence Plus, Orange, Valor

6. Focus en concentratie.

Ook daarvoor kun je olie in de diffuser gebruiken. Er zijn diverse olietjes die je hersencellen zullen stimuleren om beter informatie op te kunnen nemen en ook om langer gefocust te blijven. Heel handig tijdens studie of werk. Bijvoorbeeld deze:
Clarity, Peppermint, Lemon, Pine, Eucalyptus

7. Als gezonder alternatief voor geurkaarsen en parfumwierook.

In veel geurkaarten en huisparfums zitten schadelijk stofjes die je vervolgens inademt als je ze gebruikt. Zo niet in de essentiële olie van Young Living, want die is 100% natuurlijk. Ze zijn niet alleen NIET slecht voor je, maar ze zijn ook nog eens echt gezond.

8. Het afweren van insecten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben geen fan van muggen en andere stekerige beestjes. Ze mogen er zijn, maar niet in mijn buurt! Hiervoor kun je o.a. de volgende olie in de diffuser gebruiken:
Clove, Tea Tree, Lemongrass, Purification, Rosemary, Cedarwood

9. Houd je hoofd koel tijdens de zomerdagen.

Gebruik de verkoelende olietjes in de diffuser bij warme dagen. Deze bijvoorbeeld:
Peppermint, Spearmint, Eucalyptus, Wintergreen

10. Bespaar geld!

Met een diffuser en essentiële olie investeer je in je welbevinden, waardoor je gezonder blijft en dus minder ziektekosten zult maken. Bovendien zijn de olietjes op zichzelf ook heel goed in te zetten voor allerlei zelfgemaakte cosmetica die je dan ook niet meer hoeft te kopen!

Waar koop ik zo'n ding?

Er zijn diverse aanbieders, maar houd er rekening mee dat er tevens een heel grote diversiteit aan kwaliteit is. De ene diffuser is de ander niet. Ga altijd voor een diffuser van glas en/of medisch plastic. Diffusers van gewoon plastic zijn niet aan te raden, aangezien de citursoliën het plastic aan kunnen tasten en er daardoor schadelijke stofjes in de lucht komen. Zelf heb ik de Dewdrop Diffuser van Young Living (zoals op het plaatje). Deze is van medisch plastic, makkelijk te onderhouden en heel handzaam.
Wil je ook zo'n diffuser met olietjes erbij? Bestel dan hier een starterspakket! 
Zorg dat je je aanmeldt als "member" om met 24% korting te kunnen kopen. Je zit dan overigens nergens aan vast ofzo. Gewoon fijn korting ontvangen op deze aankoop!
En wil je mij eerst persoonlijk hierover een vraag stellen? Dat kan! Bel of mail me maar, hoor. Geen probleem! (marciahamelijnck@hotmail.com of 06-24516124).


Geen opmerkingen: