maandag 9 maart 2009

Weekopdracht

De kaart die ik voor deze week trok bevatte de opdracht: "Break a negative habit" ofwel "Doorbreek een slechte gewoonte".

Erken één slechte gewoonte van jezelf die jou geen goed doet en maak er deze week werk van om die te veranderen. Dit kan vanalles zijn zoals bijvoorbeeld maaltijden overslaan door tijdgebrek, vaak te laat komen, altijd alles uitstellen, roken, nagelbijten, veel klagen, spullen kopen die je helemaal niet nodig hebt......
Probeer je ervan bewust te worden waarom je die slechte gewoonte hebt en waarom het beter is om er vanaf te komen en bedenk ook of je die slechte gewoonte ook echt WIL veranderen. Je hoeft niet meteen met de moeilijkste te beginnen. Iets kleins is ook al een goede verandering.
Kies er dus in eerste instantie ééntje en ga die positief veranderen deze week. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Gewoon doen! Schrijf het desnoods even voor jezelf op. Als het zwart of wit staat is het makkelijker om jezelf eraan te houden.

Je doel: Je zal erachter komen dat het loslaten van oude slechte gewoonten in eerste instantie moeite zal kosten. Je moet er echt iets voor doen. Het gaat niet vanzelf en jij bent de enige die het kan veranderen.
Als je die gewoonte dan eenmaal losgelaten hebt, kun je trots op jezelf zijn en dan kom je erachter dat je weer een stukje gegroeid bent door die slechte gewoonte af te schudden. Het voelt goed! Op naar de volgende!

4 opmerkingen:

Audrey zei

Slechte gewoonte! Ja die heb ik wel: nagelbijten! ik weet niet beter dan dat ik dit mijn hele leven al doe, en eigenlijk geprobeerd om het af te leren heb ik nooit. behalve de laatste paar maanden toen had ik acryl nagels maar door alle stress thuis beet ik die ook gewoon af dus daar ben ik ook maar mee gestopt. Waar moet ik dan heen met alle stress?

Anoniem zei

Hoi Audrey,

Gewoon lekker nagelbijten zou ik zeggen, maar ja ik ben geen deskundige. Als je dat nu zo nodig hebt, moet je dat niet proberen te veranderen lijkt me. Is er niet iets anders wat je wel kunt veranderen?

Groetjes Gea

Anoniem zei

Hahahaha, leuke opdracht, misschien moet ik idd eens proberen wat minder te klagen!! Ik ga m'n best doen!

Groetjes,
Silvana

Marcia Hamelijnck zei

Hoi Audrey,

Ik dacht dat ik net al een reactie geplaatst had, maar die is niet opgeslagen geloof ik....
Anyway..hier nog een keer:
Als jij denkt/gelooft dat je dat nagelbijten nodig hebt, dan is het ook moeilijk om het los te laten. Maar heb je het wel echt nodig?
Als je het nagelbijten nog niet wil loslaten, kies dan voor nu iets makkelijkers. Het is jouw feestje! Dan komt dat nagelbijten later nog wel een keer aan de orde.

Groetjes,
Marcia