dinsdag 31 maart 2009

Weekopdracht


De kaart die ik deze week uit de inzichtskaarten trok bevat de opdracht "Relinquish Control" ofwel "Laat de controle los".
Opdracht: Bedenk bij welke persoon jij het steeds nodig vindt om de controle over hem/haar houden en bedenk je waarom jij dat dan zo nodig vindt. Waarom durf je die controle niet los te laten? Ben je bang dat die persoon bij je weg gaat? Ben je bang dat die persoon een fout begaat? Ben je bang dat die persoon niet op het juiste pad blijft? Ben je bang dat die persoon je pijn gaat doen?
Realiseer je dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen keuzes en dat die persoon ook zijn eigen keuzes zal moeten kunnen maken. Dus probeer jezelf te bevrijden van de drang om controle te houden. Geef die ander ook de ruimte om zelf zijn/haar keuzes te maken en daar van te leren en daardoor te groeien.
Je doel: Je realiseren dat de drang om de controle over iemand te houden heel erg stressvol is en vaak niet zinvol. Leer te accepteren dat een ieder zijn eigen pad in het leven moet kiezen.

1 opmerking:

Audrey zei

Dit is zo moeilijk, geldt dit ook bij pubers? We proberen het steeds maar de puinhoop wordt steeds groter. en je voelt je dan wel heel machteloos en de moed zakt in je schoenen!