dinsdag 3 november 2009

Weekopdracht: "Make a sanctuary for yourself"

Weekopdracht: "Make a sanctuary for yourself" ofwel "Maak je eigen heiligdom"
Het is heerlijk om een plekje in huis te hebben waar je jezelf echt helemaal terug kan trekken. Ergens waar je de was en de stapels post niet ziet, ergens waar je rustig kan worden. Probeer in ieder geval één ruimte in je huis helemaal "zen" te maken. Neem een aparte kamer of gebruik je slaapkamer. En bij gebrek aan ruimte, mag het zelfs het toillet zijn.
Ontdoe deze ruimte van alle onrustige zaken en zorg dat deze kamer altijd netjes opgeruimd is. Geen TV, geen boeken, geen rommeltjes die rondslingeren, geen dozen met spullen, geen open kasten. Maak dan in deze kamer een klein altaartje of een plankje met wat spullen die jou een rustig gevoel geven. Geurstokjes, kaarsen, een mooi beeld, een steen, een mooi plaatje van een verlaten strand.....als jij het fijn vindt is het goed.
Ga elke dag even naar jouw eigen heiligdom. Doe de kaarsjes aan en zet eventueel een zen muziekje op als je dat fijn vindt. Je hoeft helemaal niets te doen.....alleen maar lekker rustig te zitten en naar je mooie altaartje te kijken en van de muziek te genieten. Laat je gedachten de vrije loop of probeer juist te focussen op "geen gedachten". Hoe lang je dit doet, mag je zelf weten. Het kan een paar minuten zijn of zelfs een uur.
Doel: ervaren dat door af en toe in stilte te zijn, je de rest van de dag beter zal functioneren, minder stress zal ervaren en op de lange termijn gezonder zal zijn.

Geen opmerkingen: