maandag 15 maart 2010

Weekopdracht: "Pick a card for insight"

Weekopdracht: "Pick a card for insight" ofwel "Trek een kaart voor inzicht"
Het trekken van kaarten wordt door sommigen misschien als "zweverig", maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het is een middel om je te helpen nadenken over iets. Het is eigenlijk net zoiets als de weekopdrachten die ik hier post.
Probeer 't deze week eens en kijk wat het voor je doet. Als je geen orakel- of inzichtskaarten hebt, kun je ze eventueel kopen bij de boekhandel of bij een nieuwe tijdswinkel. Maar het kan ook gratis! Je kunt op diverse websites online-kaartjes trekken. In de zijbalk van mijn weblog kun je bijvoorbeeld een dierenorakelkaart trekken. En op deze website staan er nog meer.
Ga zo te werk:
Trek een kaartje met een intentie. Je kunt een algemene dagkaart trekken, maar je kunt ook een vraag stellen en vervolgens om "antwoord" vragen. Lees de tekst op de kaart een paar keer en denk na over wat de kaart je te vertellen heeft. Als je het nog niet eerder gedaan hebt, kan het taalgebruik van de kaart je misschien vreemd of sprookjesachtig overkomen. Neem de tekst niet te letterlijk, maar probeer er achter te komen wat de diepere betekenis is van de tekst. Bewaar de tekst van de kaart en lees hem een paar dagen later nog eens. Print hem eventueel uit als je online kaarten gebruikt. De tekst op de kaart is slechts een middel om dieper over jezelf en het leven na te kunnen denken.
Doel: om tot inzicht te komen door over jezelf en het leven na te denken.

Geen opmerkingen: