woensdag 3 maart 2010

Weekopdracht: "Let your voice count! Vote!"

Weekopdracht: "Let your voice count! Vote!" ofwel "Laat jouw stem gelden! Ga stemmen!"
Vandaag is de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Het is jammer dat de opkomst van deze verkiezingen vaak laag is. Waarom zou je niet stemmen? Je vindt jezelf toch wel een stem waard? Jouw stem kan het verschil maken. Weet je niet aan wie je jouw stem moet geven? Kijk dan even op STEMWIJZER . Klik op jouw gemeente en doe de korte test. Het kost niet veel tijd en het is meteen goed voor je algemene ontwikkeling om je even te verdiepen in wat er in jouw gemeente gebeurt. Probeer bij het beantwoorden van de vragen niet alleen te kijken naar "jouw directe behoeftes", maar denk er echt even over na en kijk naar het grotere geheel.

Ik heb de test twee keer gedaan. Eerst een keer zonder voorkennis, waarbij ik de vragen over onderwerpen waar ik te weinig vanaf wist om een mening te vormen blanco liet. Die onderwerpen heb ik vervolgens even opgezocht en beter bekeken. Daarna heb ik de test nogmaals gedaan en alle vragen met EENS of ONEENS beantwoord. Mijn tweede test had als resultaat "Hart voor Veghel". Niet zo vreemd, want ook Groen Links heeft zich bij deze partij aangeslogen in mijn gemeente. Dus "Hart voor Veghel" gaat het voor mij worden.

Wat stem jij?

1 opmerking:

D@nielle zei

Ik ga zeker stemmen, maarreh wilde even zeggen, dat outfit in die foto is helemaal leuk zeg, verlang naar die dagen dat de jassen niet meer moeten ....