maandag 2 februari 2009

Weekopdracht

De inzichtkaart die ik voor deze week trok was:
"Remain centered" ofwel "Blijf kalm, blijf in balans".
Focus je heel bewust op het gevoel van rust. Wat er ook gebeurt deze week, hoe stressvol het ook mag zijn, het is jouw intentie om kalm en in balans te blijven.

Opdracht: Neem 's morgens even de tijd om te voelen hoe jij je in rust/kalmte voelt. Sluit je ogen en laat je lijf en geest ontspannen. Dit hoeft maar een paar minuutjes te zijn. Je kunt het zittend of liggend doen of onder de douche. Wat jij wil. Onthoud goed hoe jij je in rust voelt.
Als er die dag dan wat gebeurt, waardoor je in de stress schiet, waardoor je geïrriteerd raakt of waardoor je gehaast wordt, probeer dan even terug te denken aan dat gevoel van rust en kies ervoor om terug te gaan naar dat gevoel. Probeer je kalmte te bewaren en ondanks alles toch in balans te blijven.

Je doel: Voelen en daardoor leren dat je zelf je emotionele staat en emotionele energie kan beïnvloeden en bepalen. Jij kan zelf kiezen hoe je reageert op de dingen die op je pad komen.

1 opmerking:

Audrey zei

Net wat ik vandaag nodig heb! ben vanmiddag uit balans geraakt en voelde me helemaal niet lekker in m'n vel zitten. En ik was zoveel van plan, te veel denk ik!